Bavette met gewokte groente
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Internationaal
Barbecue

Ingrediënten

  • 750 g bavette, puntjes eraf gesneden (bewaren)
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 rode en gele paprika, in reepjes
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • Peper en zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 50 graden. Meng het knoflookpoeder, de komijn, de chilipoeder met wat zeezout en versgemalen peper. Besmeer de bavette met 50 ml olijfolie en wrijf het vlees in met twee derde van het specerijenmengsel. Leg het vlees een uur in de oven en verwarm ondertussen de barbecue tot 250 graden.
  2. Bak de bavette op de barbecue rondom bruin en laat het vervolgens even rusten in aluminiumfolie.
  3. Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de paprika en de ui. Bestrooi dit naar smaak met de overgebleven kruiden.
  4. Snijd de bavette op de draad in niet te dunne plakken en serveer ze met de gewokte groenten.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!