BBQ runderspiesen met gegrilde groenten, orzo en salsa verde
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Barbecue

Ingrediënten
- 4 runderspiesen (elk 100 g)
- 275 g orzo
- 4 el olijfolie
- 1 courgette, plakjes van 1 cm
- 100 g groene aspergetips
- 1 maiskolf, voorgegaard en in 4 stukken gesneden
- 2 rode puntpaprika’s, gehalveerd in lengte zonder zaadlijst
- 230 g salsa verde, kant-en-klaar in een potje of blikje of zelf te bereiden (zie in dit recept)
- 250 g rucola
- Pitjes van halve granaatappel
- Zout
- Aluminiumfolie
Salsa verde (of kant-en-klaar)
- 20 g basilicum
- 20 g muntblaadjes (zonder steel)
- sap van 1 citroen
- 60 ml olijfolie extra vierge
- 1 el kappertjes
- 1 ansjovisfilet
- half teentje knoflook
Bereidingswijze
- Zet de barbecue aan voor directe garing en zet een pan op het vuur met ruim kokend water voor de orzo.
- Kook de orzo gaar zoals op de verpakking staat. Meng, bij het afgieten van de orzo, 4 eetlepels olijfolie erdoorheen zodat het niet gaat plakken.
- Gril de runderspiesen aan op de barbecue, elke kant ongeveer 1 tot 1,5 minuut. Haal de spiesen van de barbecue en pak ze losjes in met aluminiumfolie.
- Gril ondertussen de groenten gaar op de barbecue en verdeel deze over de orzo. Voeg tot slot de rucola en granaatappelpitjes toe met salsa verde eroverheen.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 539 KCAL (2274 KJ), VET: 15 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD), EIWIT: 37 G, KOOLHYDRATEN: 61 G.
Zelf salsa verde maken?
Meng de ingrediënten met een blender tot een gladde massa en breng het op smaak met zout.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!