Beef Wellington met verse kruidenflens en duxelles van paddenstoelen
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 600 g ossenhaas aan een stuk, uit de koelkast
  • 500 g champignons
  • 2 grote sjalotten
  • ½ bosje peterselie
  • 1 rol Tante Fanny bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • olijfolie
  • peper en zout

Kruidenflens

  • 60 g bloem
  • 125 ml melk
  • 1 ei
  • 20 g boter
  • peper en zout
  • 2 takjes tijm (de blaadjes)
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt
  • ½ bosje bieslook

Bereidingswijze

  1. Kruid de ossenhaas met peper en zout, verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de ossenhaas snel rondom bruin. Leg het vlees, als het afgekoeld, is terug in de koelkast.
  2. Hak de champignons in kleine stukjes (duxelles) en doe hetzelfde met de sjalotten en de peterselie.
  3. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan, fruit hierin de sjalotten en doe de gehakte champignons erbij. Voeg de peterselie toe en laat op middelhoog vuur het vocht verdampen. Dit kan 30 minuten duren.
  4. Meng voor de kruidenflens bloem, melk, ei, boter, peper en zout, bieslook en peterselie en bekleed hiermee een ingevette bakplaat van 40 bij 60 cm. Bak in een oven van 125 graden in 15 minuten een mooie flens.
  5. Rol het bladerdeeg uit en snijd het door – midden. Leg op een helft de kruidenflens met in het midden de drooggebakken duxelles. Leg daar bovenop het vlees. Vouw het deeg om het vlees heen. Zorg dat er niet te veel overlapt. Draai het geheel om en zorg dat de sluiting onder ligt.
  6. Rol over de resterende helft bladerdeeg een deegsnijder, trek het iets uit elkaar en bekleed hiermee de bovenkant van de ingepakte ossenhaas. Besmeer het geheel met het losgeklopt ei.
  7. Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat in een oven van 200 graden en bak de Beef Wellington 30 minuten tot een kerntemperatuur van 45 graden.
  8. Serveer de beef Wellington met een rode – wijnsaus. Zie pagina 12 voor een suggestie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 750 KCAL (3150 KJ). EIWIT: 49 G. VET: 45 G (WAARVAN 27 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 35 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!