Beenham met gevulde tomaten
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 400 g beenham in dikke plakken
  • 8 vleestomaten
  • olie om te bestrijken
  • 1 grote of 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 pak spinazie uit de diepvries (450 g)
  • 1 ei
  • 3 el kookroom
  • versgeraspte nootmuskaat
  • zout en versgemalen peper
  • 200 g grof geraspte belegen Goudse kaas

Bereidingswijze

  1. Laat de beenham op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd het kapje van de tomaten, hol de tomaten met een lepeltje uit en zet ze omgekeerd op keukenpapier om ze te laten uitlekken.
  3. Bestrijk de tomaten aan de buitenkant met wat olie (dat gaat het makkelijkst door wat olie in de handpalmen te gieten).
  4. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en laat de ui en knoflook glazig fruiten. Voeg de spinazie en een scheutje water toe en laat op halfhoog vuur regelmatig omscheppend in ca. 10 minuten ontdooien. Laat de spinazie in een zeef of vergiet goed uitlekken.
  5. Verwarm de oven voor op 220°C.
  6. Klop het ei in een grote kom los met de room en wat nootmuskaat, zout en peper. Schep de geraspte kaas en de goed uitgedrukte spinazie door het eimengsel.
  7. Bestrooi de tomaten aan de binnenkant met wat zout en peper en schep het spinaziemengsel erin. Zet de kapjes op de tomaten, bestrijk die eveneens met olie en zet de tomaten tegen elkaar aan in een passende lage ovenschaal. Schuif de schaal ca 12 minuten in de voorverwarmde oven tot de tomaten goed heet zijn.
  8. Serveer ze met de beenham.

    Lekker met gebakken aardappelen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!