Belgische kalfslever met gebakken appel
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Overig
Kerst

Ingrediënten

– 400 g kalfslever, plakjes
– 80 g bloem
– 2 stevige appels
– 3 eetlepels bakboter
– 20 g kervelblaadjes
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en maak met een meloenboor kleine bolletjes. Bak de bolletjes in een eetlepel bakboter in ongeveer 5 minuten gaar. Houd ze warm.
  2. Kruid de kalfsleverlapjes met peper en zout. Leg de lever in de bloem en klop het af.
  3. Smelt twee eetlepels bakboter in een pannetje. Als de boter goed heet is, bak de lever dan aan beide zijden ongeveer 3 minuten.
  4. Serveer met appeltjes en wat kervelblaadjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 300 KCAL (1260 KJ). EIWIT: 20 G. VET: 13 G (WAARVAN 5 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 25 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!