Biefstuk met champignonroomsaus
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Zomer

Ingrediënten

  • 4 biefstukken (à 150 g)
  • 125 g roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 25 g bloem
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 200 ml warme kippenbouillon
  • 100 ml crème fraîche
  • 20 g peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verhit de 50 g boter in een pannetje en fruit het sjalotje glazig. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Bestrooi met bloem en roer een minuut goed door.
  2. Giet langzaam de bouillon erbij en blijf met een garde goed roeren totdat alle klontjes zijn opgelost.
  3. Laat de saus 5 minuten zachtjes indikken en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout en wat peterselie.
  4. Verhit 100 g roomboter met een scheutje olie in een braadpan. Bestrooi de biefstukken met zout en bak ze snel rondom bruin. Zet de warmtebron iets lager, voeg nog een beetje roomboter toe en bedruip de biefstukken ermee. Bak voor ‘medium-rare’ ongeveer 2 minuten per kant.
  5. Bestrooi de biefstukken met peper en laat ze 3 tot 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
  6. Serveer de biefstukken met de champignonroomsaus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 625 KCAL (2625 KJ). EIWIT: 37 G. VET: 50 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 6 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!