Biefstuk met champignons
0-20 minuten
Bakken
2 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 2 biefstukken van circa 125 gram per stuk
  • 1 doosje kastanjechampignons
  • 1 kleine ui
  • 40 gram braadboter
  • zout en versgemalen peper
  • 1 dl kookroom
  • 1 tl verse of 1/2 theel. gedroogde tijm
  • 1-2 tl grove mosterd

Bereidingswijze

  1. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Snijd de champignons in niet te dunne plakjes of halveer ze. Snipper de ui.
  2. Zet een koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur en laat heet worden. Doe de helft van de braadboter in de pan en laat de biefstukken aan beide kanten een paar minuten bakken tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Schep ze op een voorverwarmd bord, bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze op een warme plaats rusten.
  3. Doe de resterende braadboter in de pan en laat de hampignons, de ui en de tijm omscheppend bakken tot de champignons beginnen te kleuren. Blus af met de room, roer er de mosterd door en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de biefstukken op de borden, roer het uitgelopen vleesvocht van de biefstukken door de saus en schep de champignonsaus over het vlees.

    Lekker met zowel brood, aardappelpuree, gefrituurde aardappelen als met rijst of pasta.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!