Biefstuk met courgette en sugarsnaps
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Rund
Nederlands
Zomer

Ingrediënten

  • 4 Hollandse biefstukken van 180 g
  • 75 g boter
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 rode puntpaprika in hele kleine blokjes
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl vissaus
  • 1 el sambal manis
  • 2 steeltjes bosui in schuine stukken gesneden van 3 cm
  • 1 kleine courgette
  • 200 g sugarsnaps
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 el bloemenhoning
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1 limoentje
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 boerenbrood

Groentesalade
Snijd de courgette in dunne plakjes en de sugarsnaps in de lengte doormidden. Maak een dressing van honing, mosterd, limoensap, peper en olie.

Bereidingswijze

  1. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Verhit 50 g boter in een grote koekenpan en laat deze goed uitbruisen. Strooi een beetje zout op het vlees en bak de biefstukken hierin rondom bruin tot de gewenste gaarheid.
  2. Laat ze rusten op een warm bord afgedekt met folie.
  3. Voeg aan het bakvet de overige boter toe en bak hierin de ui en paprika 3 minuten. Bak de bosui even mee. Tot slot gaat de sambal erbij en wordt het geheel afgeblust met soja- en vissaus.
  4. Serveer met boerenbrood en een groentesalade.

Groentesalade
Snijd de courgette in dunne plakjes en de sugarsnaps in de lengte doormidden. Maak een dressing van honing, mosterd, limoensap, peper en olie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 565 KCAL (2375 KJ). EIWIT: 47 G. VET: 34 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 16 G. (BEREKEND MET 200 GRAM BOERENBROOD OFWEL 50 GRAM PER PERSOON.)

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!