Biefstuk met paprika beurre noisette
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 300 g biefstuk
  • 165 g roomboter
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 kleine knolselderij, geschild en in kleine blokjes geblancheerd
  • 2 el gehakte hazelnoten, geroosterd
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Laat 125 g roomboter in een steelpan op middelhoog vuur gelijkmatig smelten totdat de boter na ongeveer 10 minuten lichtbruin kleurt en notig ruikt. Dit is de beurre noisette. Schep de eiwitten eraf, haal de boter van het vuur en roer de gerookte paprikapoeder erdoorheen.
  2. Smelt 20 g roomboter in een pan en bak hierin de blokjes knolselderij goudbruin.
  3. Snijd de biefstuk in kleine ‘puntjes’. Smelt de rest van de roomboter in de gourmetpannetjes en bak hierin de biefstukpuntjes kort rondom bruin. Breng ze op smaak met peper en zout en serveer ze met de blokjes knolselderij, paprika beurre-noisette en geroosterde hazelnoot.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 490 KCAL (2060 KJ). EIWIT: 21 G. VET: 40 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 8 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!