Biefstuk met rodekoolrisotto en hazelnoten
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 500 g biefstuk
  • 200 g parelgort
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 liter rundvleesbouillon
  • 250 ml rode wijn
  • 450 g diepvriesrodekool
  • 4 eetlepels hazelnoten, gehakt en geroosterd
  • 2 eetlepels zure room
  • 30 g parmezaan, geschaafd
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de parelgort totdat die glazig ziet. Voeg de rode wijn toe en laat die grotendeels verdampen. Voeg dan telkens een soeplepel bouillon toe als het vocht verdampt is. De parelgort is gaar in ongeveer 30 minuten.
  2. Voeg de laatste 5 minuten de rode kool toe en verwarm het geheel al omscheppend. Roer er de zure room doorheen en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  3. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de biefstukken 2-3 minuten aan beide kanten rosé.
  4. Verdeel de risotto over 4 borden en garneer met de hazelnoten en parmezaanschilfers.
  5. Leg er de biefstuk naast en bestrooi het vlees met Maldon-zout en versgemalen peper.

Voedingswaarde per persoon
715 KCAL (3005 KJ). EIWIT: 40 G. VET: 34 G (WAARVAN 27 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 55 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!