Biefstukjes met paprikasaus
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 4 biefstukken van circa 125 g per stuk
  • 25 g braadboter
  • zout en peper

Voor de paprikasaus

  • 2 grote rode paprika's
  • 1 kleine ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemberpoeder of 2 tl versgeraspte gemberwortel
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 dl kruidenbouillon van 2 tl bouillonpoeder

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de saus. Snijd de paprika´s in vieren, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui.
  2. Verhit de olie in een steelpan en laat de paprika, de ui en het gemberpoeder of de gemberwortel fruiten tot de ui glazig is. Laat de tomatenpuree kort meebakken. Blus af met de bouillon en laat de saus circa 10 minuten zachtjes stoven.
  3. Pureer de saus met de staafmixer en roer hem eventueel nog door een fijne zeef om de paprikavelletjes kwijt te raken. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  4. Bak de biefstukken in de hete braadboter tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben en laat ze een paar minuten rusten voor ze worden aangesneden. Serveer ze met de paprikasaus.

    Lekker met gegratineerde aardappelpuree en groenten naar keuze.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!