Biefstuksalade met lof en reepjes omelet
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Rund
Oosters
Zomer

Ingrediënten

  • 300 g kogelbiefstuk
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 milde rode peper
  • 2 el vissaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el oestersaus
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el limoensap
  • 2 stronken roodlof
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • 2 stronken witlof
  • 1 stronk Shanghai paksoi
  • 3 eieren
  • 5 el arachideolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng de geperste tenen knoflook, de fijngesneden rode peper (eventueel met zaadjes voor een pittige smaak), vissaus, oestersaus, sesamolie en 2 el arachideolie, bruine basterdsuiker en limoensap tot een saus.
  2. Bestrooi de kogelbiefstuk met zout en bak het vlees in 1 el arachideolie 2 minuten op hoog vuur. Snijd er vervolgens mooie plakjes van.
  3. Klop de eieren, voeg peper en zout toe, en bak de eieren in 2 el arachideolie op laag vuur tot de eieren mooi gestold zijn tot een omelet. Leg de omelet op een plank en snijd er repen van.
  4. Maak het roodlof, het witlof en de paksoi schoon en snijd de blaadjes in de lengte doormidden. Schik de blaadjes, verdeel er de opgerolde reepjes omelet en de biefstukreepjes overheen.
  5. Verdeel de saus over de salade en strooi de geroosterde sesamzaadjes eroverheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 415 KCAL (1745 KJ). EIWIT: 25 G. VET: 28 G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 14 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!