Biefstuksalade met shiitake en taugé
0-20 minuten
Bakken
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Lente

Ingrediënten

  • 4 biefstukken (125 g per stuk)
  • 250 g shiitake
  • 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten, in ringetjes
  • 1 el sesamzaad
  • 200 g taugé
  • 2 el sojasaus
  • ½ el sesamolie
  • 20 g roomboter
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de shiitake in plakjes en halveer de limoen. Knijp uit één helft het sap en snijd de andere helft in plakjes.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de shiitake 3 minuten. Voeg de rode peper en sesamzaad toe en bak dit kort mee. Doe er de taugé, sojasaus en limoensap bij en breng het geheel op smaak met peper, zout en sesamolie.
  3. Verhit 1 el olijfolie met de roomboter in een koekenpan en bak de biefstukken 2 tot 3 minuten per kant. Laat ze even rusten en trancheer ze in plakjes van 1 centimeter. Verdeel het shiitakemengsel over de borden en leg er de getrancheerde biefstuk op. Serveren met plakjes limoen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 320 KCAL (1345 KJ). EIWIT: 33 G. VET: 17 G (WAARVAN 12 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 7 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!