Bietencarpaccio met oosterse tartaar
20-40 minuten
Overig
4 personen
Lunch
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 biefstukjes à 100 g
  • 3 lente-ui, gesneden
  • 2 rode pepers, fijngesneden
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el gemberrasp
  • Rasp van 2 limoenen
  • 2 Chioggia-bietjes
  • 1 gele biet
  • 1 rode biet of reuzenradijs
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad (of maanzaad)
  • 1 bakje tuinkers
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Vries de biefstukjes licht aan en snijd er vervolgens met een scherp mes tartaar van. Meng dit met de lente­ui, rode peper, ketjap, gemberrasp en rasp van een limoen en vorm er vier mooie tartaartjes van.
  2. Snijd of schaaf dunne plakjes van de bieten en houd ze per soort gescheiden. Meng iedere soort biet met een eetlepel rijstazijn.
  3. Verdeel per bord de drie kleuren biet en besprenkel ze met wat olijfolie. Bestrooi het geheel met zout, peper en sesamzaad.
  4. Leg op ieder bord een tartaartje en garneer het geheel met de tuinkers en resterend limoenrasp.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!