Bietenstamp met waterkers en rookworst
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

2 rookworsten
1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
zout en versgemalen peper
500 g gekookte bietjes, geraspt
100 g waterkers
2 dl warme melk
50 g boter
2 bosuitjes, fijngehakt

Bereidingswijze

Zet de aardappels op in ruim water met een schep zout. Kook ze tot ze gaar zijn en giet ze af. Leg ondertussen de rookworsten in een andere pan met zacht kokend water. Houd de worsten circa 20 minuten tegen de kook aan. Verwarm de bietjes 2 minuten in de magnetron en pluk de waterkers van de stelen. Pureer de aardappels met de melk en klop dan de boter erdoor. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de bietjes bosuitjes en waterkers door de puree. Warm eventueel nog een paar minuten door en serveer met de rookworst.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!