Bijgerecht: Jalapeño-limoen koolsalade
40-60 minuten
Overig
4 personen
Bijgerecht
Overig
Barbecue

Ingrediënten

  • 3 limoenen, alleen het sap
  • 1 tl suiker
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 15 g verse koriander, grof gesneden
  • 320 g witte kool, fijngesneden
  • 80 g wortels, fijngesneden
  • 4 jalapeño pepers, dunne plakjes
  • Peper en zout
  • Huishoudfolie

Bereidingswijze

  1. Meng het sap van de limoenen, suiker, peper en zout in een grote kom en roer met een garde. Schenk geleidelijk de olijfolie toe onder voortdurend roeren. Voeg de rode ui, koriander, witte kool, wortels en jalapeño pepers toe aan en meng goed.
  2. Dek de salade af met huishoudfolie en bewaar minstens 1 uur in de koelkast.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!