Bintjes in de schil met kippendij en champignons
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Kip
Overig
Barbecue

Ingrediënten

  • 500 g kippendij
  • 1 el kipkruiden
  • 2 el olijfolie
  • 4 bintjes, gelijke grootte
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 100 ml BBQ-saus
  • 1 tl roomkaas met knoflook
  • 100 g feta
  • 50 g verse spinazie
  • 20 g bieslook
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Prik de bintjes in met een vork; leg ze op een bakplaat en gaar ze 60 minuten.
  2. Leg de champignons en kippendij op een bakplaat. Sprenkel er olijfolie en strooi vervolgens kipkruiden eroverheen. Rooster de kippendij en champignons 30 minuten in de oven. Snijd vervolgens de kippendij klein en schenk er BBQ-saus overheen.
  3. Snijd de bintjes doormidden. Schep wat vruchtvlees eruit, maar laat een laagje rond de buitenste schil zitten zodat de bintjes op zichzelf blijven staan. Meng het vruchtvlees van de bintjes met de roomkaas en spinazie tot het romig is en de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik de spinazievulling om de bintjes weer op te vullen. Leg de champignons en kippendij eroverheen en voeg meer BBQ-saus, feta en bieslook toe.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!