Black Angusburger met piccalillysaus
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Internationaal

Ingrediënten

  • 600 g grof gehakt van Black Angus
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 eierdooiers
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 8 plakken spek
  • 4 plakken cheddar
  • 4 witte broodjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels gladgemaakte piccalilly
  • 1 vleestomaat, in plakken
  • 1 rode ui, in ringen
  • 4 blaadjes Romeinse sla
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de eierdooiers, sjalotjes, oestersaus en breng dit op smaak met peper en zout. Vorm hiervan met vochtige handen 4 hamburgers.
  2. Bak het spek uit in een koekenpan zonder boter of olie. Leg de hamburgers op de barbecue, ongeveer 5 minuten per kant. Leg na het omdraaien de cheddar op de burgers zodat de kaas smelt.
  3. Snijd de broodjes overlangs doormidden en gril ze met de snijvlakken omlaag in 2 minuten bruin en knapperig.
  4. Meng in een kommetje de mayonaise met de piccalilly.
  5. Verdeel de sla over de onderste helft van de broodjes, leg daarop de tomaat, dan het spek en de burger, doe er dan piccalillysaus op en rode ui. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

Voedingswaarde per persoon
65 kcal (2795 kj). eiwit: 44 g. vet: 40 g (waarvan 25 g onverzadigd). koolhydraten: 31 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!