Bladerdeegtaartjes met parmaham, ei, tomaat en Parmezaan
20-40 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Vleeswaren
Overig
Kerst

Ingrediënten

4 plakjes parmaham, gehalveerd
4 plakjes roomboterbladerdeeg
4 kerstomaatjes
4 kleine eieren
1 eidooier, losgeklopt
4 eetlepels Parmezaanse kaas, fijn geraspt
4 eetlepels slagroom
4 takjes bietensla

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat 4 plakjes bladerdeeg met de randjes iets omhoog. Bak ze 5-10 minuten in de oven.

Stap 2.
Haal het bladerdeeg uit de oven en duw het midden plat. Bestrijk de randen met de eidooier.

Stap 3.
Leg op elk plakje bladerdeeg 2 rozetjes ham (iets naar de kant toe) en breek tussen deze twee plakjes een ei. Druppel er wat slagroom op, bestrooi ze met de Parmezaanse kaas en plaats er 2 halve kerstomaatjes op. Bak de taartjes nog 10 minuten in de oven. Garneer ze met de bietensla.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!