Blauwe bessen bavarois
20-40 minuten
Overig
6 personen
Nagerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 500 g blauwe bessen (diepvries of vers)
  • 150 g suiker
  • 2 eetlepels crème de cassis
  • 4 eidooiers
  • 15 g gelatine (in koud water geweekt)
  • 400 ml slagroom
  • 250 g blauw fruit (blauwe bessen, bramen, blauwe druiven)
  • 1 roze zuurstok
  • 4 glaasjes crème de cassis (20 ml per persoon)

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Opstijftijd: 6 uur

  1. Klop de eidooiers samen met 75 g suiker tot een schuimige massa.
  2. Verwarm de blauwe bessen met de rest van de suiker en de crème de cassis in ongeveer 5 minuten in een pannetje. Mix de bessen met een blender fijn en roer door een zeef.
  3. Doe de bessenpuree terug in de pan en verwarm tot 50 graden. Vermeng dit al roerende met het ei-suikermengsel en verwarm het naar 85 graden. Knijp de gelatine uit, roer dit door de puree en laat het in de koelkast afkoelen.
  4. Klop de slagroom stijf en spatel deze door de afgekoelde puree. Spoel een vorm om met koud water en giet hier het mengsel in. Laat het mengsel minstens 6 uur opstijven.
  5. Stort de bavarois op een mooi bord en drapeer er de blauwe vruchten op en omheen.
  6. Schaaf de zuurstok fijn als poeder en strooi deze op het bord. Serveer het met een klein glaasje crème de cassis erbij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 525 KCAL (2205 KJ). EIWIT: 7 G. VET: 28 G (WAARVAN 11 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 50 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!