Blini’s met kaviaar van rode bietjes
40-60 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Overig
Kerst

Ingrediënten

12 blini’s
3 eetlepels cognac
5 gedroogde pruimen
100 g zure room
2 teentjes knoflook, gehakt
250 g gekookte bietjes, in grove stukken gesneden
Sap van een halve citroen
50 g walnoten, grof gehakt
Half bosje dille

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de pruimen in de cognac. Haal ze van het vuur en laat ze 30 minuten staan.

Stap 2.
Maak met de staafmixer een grove puree van de pruimen, bietjes en knoflook. Roer het citroensap en de walnoten erdoor en breng dit op smaak met zout en peper.

Stap 3.
Beleg per persoon 3 blinis met de kaviaar en garneer met een klein schepje zure room en een takje dille.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!