Ingrediënten
300 g zuurkoolspek, gekookt en in dunne plakken
1 eetlepel hoisinsaus
1 bloemkool
2 uien, in ringen
100 g ontpitte olijven, gehalveerd
2 ansjovisfilets, fijngesneden
4 eetlepels koolzaadolie
1 eetlepel fijne kristalsuiker
3 eetlepels witte balsamicoazijn
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Besmeer de plakken zuurkoolspek
met de hoisinsaus
en bak aan in een koekenpan.
Snijd de bloemkool in
roosjes en snijd de steeltjes in
blokjes. Verhit twee eetlepels
koolzaadolie in een wok of
koekenpan en bak de bloemkool
met de uien in ongeveer
tien minuten goudbruin op
laag vuur. Blus af met drie
tot vier eetlepels water.
Meng de gehalveerde
olijven
en de ansjovis met de
azijn, resterende koolzaadolie,
citroensap,
suiker en
fijngehakte
peterselie en
breng dit op smaak met zout
en peper. Schep het geheel
door het bloemkool/uimengsel
en laat het twintig
minuten marineren.
Schep er de plakjes zuurkoolspek
doorheen en serveer
als lauwwarm gerecht.