Bloemkool-roerbak met zuurkoolspek
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

300 g zuurkoolspek, gekookt en in dunne plakken
1 eetlepel hoisinsaus
1 bloemkool
2 uien, in ringen
100 g ontpitte olijven, gehalveerd
2 ansjovisfilets, fijngesneden
4 eetlepels koolzaadolie
1 eetlepel fijne kristalsuiker
3 eetlepels witte balsamicoazijn
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Besmeer de plakken zuurkoolspek
met de hoisinsaus
en bak aan in een koekenpan.

Snijd de bloemkool in
roosjes en snijd de steeltjes in
blokjes. Verhit twee eetlepels
koolzaadolie in een wok of
koekenpan en bak de bloemkool
met de uien in ongeveer
tien minuten goudbruin op
laag vuur. Blus af met drie
tot vier eetlepels water.

Meng de gehalveerde
olijven
en de ansjovis met de
azijn, resterende koolzaadolie,
citroensap,
suiker en
fijngehakte
peterselie en
breng dit op smaak met zout
en peper. Schep het geheel
door het bloemkool/uimengsel
en laat het twintig
minuten marineren.

Schep er de plakjes zuurkoolspek
doorheen en serveer
als lauwwarm gerecht.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!