Bloemkoolpuree met oesterzwammen
40-60 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • ½ tl komijnzaad
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 125 g oesterzwammen, in kwarten
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • 50 g roomboter
  • 5 g salieblaadjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • ½ tl zeezout
  • 125 ml groentebouillon
  • Peper en zout
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en meng de olijfolie met komijnzaad en gerookt paprikapoeder.
  2. Meng de oesterzwammen erdoorheen. Leg deze vervolgens op een bakplaat met bakpapier en zet deze 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Kook ondertussen de bloemkool circa 15 minuten totdat deze heel zacht is. Giet af en doe de bloemkool in de keukenmachine.
  4. Smelt de roomboter en bak hierin de salieblaadjes en plakjes knoflook met het zeezout tot de boter goudbruin is en gaat schuimen. Haal de salieblaadjes eruit en laat deze uitlekken op keukenpapier.
  5. Voeg de boter en groentebouillon toe aan de keukenmachine en pureer dit samen met de bloemkool. Breng het eventueel op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de bloemkoolpuree met de oesterzwammen en blaadjes salie.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 158 KCAL (656 KJ). VET: 13,3 G (WAARVAN 4,9 G ONVERZADIGD). EIWIT: 3,4 G. KOOLHYDRATEN: 4,7 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!