Bloemkoolvelouté met ontbijtspek, crumble en apple blossom
20-40 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Varken
Overig

Ingrediënten

  • 50 g plakjes ontbijtspek
  • 1 bloemkool, de roosjes
  • 20 g roomboter
  • 150 ml kookroom light
  • Versgeraspte nootmuskaat
  • Een doosje (16 g) apple blossom
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Leg het ontbijtspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de plakjes spek uit in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en kruimel het spek tussen de vingers niet te klein.
  2. Kook de bloemkoolroosjes gaar in 15 tot 20 minuten, giet ze af en bewaar het kookvocht. Pureer de roosjes met 5 dl kookvocht en roer er vervolgens de boter en kookroom doorheen.
  3. Breng de velouté op smaak met peper, zout en versgemalen nootmuskaat.
  4. Schep de soep in koppen en garneer het geheel met de apple blossom en gecruncht spek.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 160 KCAL (670 KJ). EIWIT: 7 G. VET: 10 G (WAARVAN 5 G ONVERZADIGD).
KOOLHYDRATEN: 8 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!