Bloemstuk met Yorkshire pudding
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Internationaal

Ingrediënten

  • 800 gram bloemstuk
  • 150 ml volle melk
  • 150 g bloem
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

VOOR DE MIERIKSWORTELSAUS

  • 3 eetlepels mierikswortel, potje
  • 200 ml crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Wr f het vlees rondom in met zonnebloemolie en strooi er wat peper en zout over. Leg het vlees in een ovenschaal en laat het in ongeveer 1 uur en 20 minuten in de oven garen, tot de kerntemperatuur 54 graden is.
  2. Maak een saus van de mierikswortel, crème fraîche en peper en zout naar smaak. Zet de mierikswortelsaus weg op een koele plaats.
  3. Haal het vlees uit de oven b een kerntemperatuur van 54 graden. Verpak het losjes in aluminiumfolie en zet het op een warme plek.
  4. Verwarm de oven tot 190 graden. Vet 8 muffinvormpjes ruim in met 100 ml olijfolie en zet die in de oven.
  5. Maak met de blender een glad beslag van de melk, bloem en eieren. Haal de hete muffinvorm uit de oven en vul de vormpjes tot de helft met beslag. Bak de cakejes in 20-25 minuten goudbruin en laat ze dan nog even in de oven staan.
  6. Snijd het vlees in plakken verdeel ze met de cakejes over de borden. Serveer de mierikswortelsaus er apart bij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1100 KCAL (4620 KJ).
EIWIT: 61 G. VET: 81 G (WAARVAN 54 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 31 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!