Boerenbrood met parmaham en gedroogde tomaatjes
0-20 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Vleeswaren
Italiaans
Zomer

Ingrediënten

  • 16 plakken Prosciutto di Parma
  • 4 plakken boerenbrood
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g kleine tomaatjes
  • 150 g gorgonzola
  • 12 blaadjes rucola
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 100 °C. Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel de tomaatjes met de doorgesneden kant naar boven op een bakplaat die met bakpapier is bekleed. Strooi er peper en zout op en besprenkel met olijfolie.
  2. Leg de plakken boerenbrood op een rooster en zet ze tegelijk met de tomaatjes in de oven.
  3. Haal de plakken boerenbrood na 15 minuten uit de oven, snijd de tenen knoflook doormidden en wrijf ze eroverheen tot ze op zijn. Leg de plakken ham er luchtig op.
  4. Verdeel de gedroogde tomaatjes en verkruimel de gorgonzola erover. Maak het af met blaadjes rucola en druppel er een beetje olijfolie overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 440 KCAL (1850 KJ). EIWIT: 29 G. VET: 28 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 16 G.

Tip: droog de tomaatjes van tevoren en bewaar ze in de koeling.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!