Boerenkarbonade met mosterdsaus en erwtenstamppot
20-40 minuten
Blancheren
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 4 boerenkarbonades
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 750 g diepvrieserwtjes (extra fijn)
  • 2 el grove mosterd
  • 1 dl slagroom
  • 100 g boter
  • 1dl melk
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de boerenkarbonades met peper en zout en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Bak de karbonades 3 minuten aan elke kant goudbruin in 50 g boter. Zet het vuur laag en bak het vlees in 15 minuten gaar.
  3. Schil de aardappels, verdeel ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 tot 20 minuten gaar.
  4. Blancheer de erwtjes in kokend water en laat ze uitlekken in een vergiet.
  5. Giet de aardappels af, laat deze uitstomen en stamp de aardappels fijn met de erwtjes, 50 g boter en peper en zout.
  6. Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmd bord. Blus de jus af met een beetje water, voeg slagroom en mosterd toe en laat de jus inkoken tot een lichtgebonden saus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1200 KCAL (5040 KJ). EIWIT: 68 G. VET: 74 G (WAARVAN 37 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 57 G. (BEREKEND MET 4 BOERENKARBONADES VAN 300 G WAARVAN 250 G VLEES).

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!