Boerenkarbonades met geroosterde radijs
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Barbecue

Ingrediënten

  • 4 boerenkarbonades van 1,5 tot 2 cm dik
  • 4 blaadjes verse salie, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 bossen radijzen, gespoeld en gehalveerd
  • 1 bosje lente-ui, in ringetjes
  • 4 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 20 g peterselie, fijngesneden
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel honing
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Verdeel de rood­ gloeiende houtskool gelijkmatig over de barbecue.
  2. Meng de salie en 3 teentjes knoflook met 2 eetlepels olie en breng dit op smaak met peper en zout. Dep de karbonades droog en smeer ze aan beide zijden in met de mix. Laat die een uurtje gekoeld intrekken.
  3. Leg de gehalveerde radijsjes, lente­ui, tijm en peterselie in een grote kom. Maak een dressing van de azijn, olijfolie, honing, 1 teentje knoflook en het zout. Giet de dressing over de radijsjes en meng dit goed. Doe de radijsjes op een vel aluminium en leg dat 15 minuten op de barbecue.
  4. Dan gaan de karbonades op het rooster van de hete barbecue (circa 220 graden). Keer de karbonades regelmatig tot beide zijden mooi bruin en gaar zijn (de kerntempe­ratuur is dan 60 graden). Laat de karbonades 5 minuten rusten en serveer ze met de gegrilde radijs.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!