Boerenpaté met chutney van zilveruitjes en pruimen
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Nederlands
Herfst

Ingrediënten

  • 200 g boerenpaté
  • 2 briochebroodjes
  • 50 g roomboter
  • 600 g pruimen
  • 4 el mini-zilveruitjes
  • 50 g Medjoul dadels
  • 1 sjalotje
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • 1 steranijs
  • 1 dl balsamicoazijn
  • 60 g bruine basterdsuiker
  • 40 g rucola
  • zout

Bereidingswijze

  1. Was de pruimen, halveer ze, haal de pitten eruit en snijd ze in stukken. Ontpit de dadels en snijd ze in stukken. Snipper het sjalotje.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot met kaneel-, komijn- en gemberpoeder. Voeg pruimen, zilveruitjes, dadels en geplette steranijs toe en roer het goed door.
  3. Doe er de balsamicoazijn bij en laat het geheel een paar minuten koken op middelhoog vuur.
  4. Voeg de basterdsuiker toe en laat de chutney op laag vuur nog 15 minuten pruttelen, totdat het vocht geleiachtig wordt. Roer het geheel goed door..
  5. Halveer de briochebroodjes en bak ze kort in een pan met 1 el olijfolie, totdat ze net beginnen te kleuren.
  6. Leg de rucola op een bord met daarop de boerenpaté. Schep er wat chutney bij en serveer dit met de gebakken briochebroodjes en een schaaltje roomboter.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 602 KCAL (2515 KJ). EIWIT: 11 G. VET: 35 G (WAARVAN ONVERZADIGD 21 G). KOOLHYDRATEN: 55 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!