Boeuf Bourguignon met frisse salade van rode kool, gember en rozijnen
0-20 minuten
Stoven
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 1 kg runderriblappen
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 75 cl rode wijn, Bourgogne
  • 2 el bloem
  • 2 el roomboter
  • 4 uien, grof gesneden
  • 2 winterwortels, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 200 g zilveruitjes
  • 500 ml kalfsfond
  • 6 kleine worteltjes, gekookt
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 minuten
Stooftijd: 3 uur

  1. Snijd de riblappen in grove stukken van 4 bij 4 centimeter. Kruid het vlees met peper en zout, en bestuif het met bloem. Verhit de roomboter in een pan en bak het vlees kort en snel bruin. Voeg op het laatste moment de gerookte spekblokjes toe en bak deze even mee. Haal het vlees uit de pan en zet dit apart.
  2. In dezelfde pan fruit je de ui, winterwortel en knoflook. Blus af met rode wijn en laat de aanbaksels los koken.
  3. Voeg de kruiden, zilveruitjes, het gebakken vlees en de kalfsfond toe. Laat het vlees op zacht vuur sudderen totdat het gaar is.
  4. Zodra het vlees mals is, zeef je de saus om het vlees en de groenten eruit te halen. Laat de saus verder inkoken tot de gewenste dikte. Voeg vervolgens het vlees, de groenten en de voorgekookte worteltjes weer toe aan de saus. Proef, en breng het op smaak met peper en zout.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 769 KCAL (3211 KJ). VET 42,6 G (WAARVAN 28,1 G
ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 26,0 G. EIWIT 62,2 G. VEZELS 10,9 G.

Recept: Salade van rode kool en rozijnen

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!