Bokkenpootjes-tiramisu
0-20 minuten
Overig
4 personen
Nagerecht
Italiaans
Kerst

Ingrediënten

250 g mascarpone
200 ml sterke koffie
2 eieren
50 g kokosbloemsuiker (of fijne suiker)
1 eetlepel amaretto
1 vanillestokje, het merg
24 brede lange vingers van de bakker
2 eetlepels cacao

Bereidingswijze

1. Splits de eieren en klop het eigeel met de kokosbloemsuiker en het vanillemerg tot een romig geheel. Mix er vervolgens rustig de
mascarpone en amaretto doorheen, tot er een mooie romige massa ontstaat.

2. Klop de eiwitten stijf en schep dit luchtig door de mascarponecrème. Laat het geheel minimaal een uur opstijven in de koelkast.

3. Dompel de niet-gesuikerde kanten van de lange vingers in sterke koffie. Leg op elk bordje zes lange vingers en schep met een theelepel de mascarpone tussen de koekjes, zodat er per bordje twee ‘bokkenpootjes’ ontstaan. Bestrooi het geheel met de cacao.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!