Bolle gehaktogen
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hapjes/Amuse
Gehakt
Nederlands

Ingrediënten

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 klein ei, losgeroerd
  • 2 eetlepels + 50 gram paneermeel
  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels gehakte krulpeterselie
  • Potje groene olijven, gevuld met paprika
  • Boter
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met het ei, de twee eetlepels paneermeel, de sojasaus en gehakte peterselie. Maak er ongeveer 10-12 iets ovale balletjes van.
  2. Rol de balletjes door het overige paneermeel, maak ze een beetje plat en duw er een gevulde olijf in met het stukje paprika nog zichtbaar.
  3. Smelt 1 eetlepel olijfolie met 20 g roomboter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin, zet het vuur laag en smoor ze in ongeveer 8-10 minuten gaar.
  4. Laat de balletjes iets afkoelen, haal de gevulde olijf eruit, spuit met behulp van een spuitzak of slagroomspuit wat mayonaise in het gaatje en zet dan de olijf weer terug.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!