Bonbon van parmaham met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas
20-40 minuten
Overig
4 personen
Hapjes/Amuse
Rund
Italiaans
Kerst
Ingrediënten
- 200 g Parmaham (8 plakken)
- 50 g Rucola (2 handjes vol)
- 8 Zongedroogde tomaatjes, gehalveerd
- 130 g Parmezaanse kaas, vlokken en geraspt als garnering
- Vershoudfolie
- 4 Espressokopjes
Bereidingswijze
- Bekleed de espressokopjes ruim met vershoudfolie en 2 plakjes parmaham per kopje.
- Vul het kopje met de kaasvlokken, zongedroogde tomaatjes en rucola. Bewaar een beetje rucola voor de garnering.
- Klap de plakjes parmaham terug over elkaar zodat er een bal (bonbon) ontstaat.
- Draai de vershoudfolie strak op zodat er spanning komt te staan op de bonbon.
- Haal vlak voor het serveren de bonbon uit de folie en rasp de kaas eroverheen.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!