Ingrediënten
225 g roze garnalen
80 g Hollandse garnalen
30 g komkommer, geschild en in kleine stukjes
125 g zure room
3 takjes dille, fijngehakt
Rasp van een kwart citroen
8 plakjes gerookte zalm
Bereidingswijze
Stap 1.
Mix de roze garnalen, komkommer, zure room, dille en citroen in een blender tot een grove pasta. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2.
Bekleed vier kleine souffleschaaltjes met de gerookte zalm (of eerst met plasticfolie). De zalm moet over de randen hangen.
Stap 3.
Verdeel de garnalenpasta over de bakjes en vouw de zalm erover dicht. Dek af met huishoudfolie en laat de bonbons een dag of een nacht opstijven in de koelkast.
Stap 4.
Keer de schaaltjes om en serveer met knapperig geroosterd brood. Garneer met wat Hollandse garnalen en eventueel met een plukje dille of wat sprietjes bieslook.