Borstlap op grootmoeders wijze
20-40 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Lente

Ingrediënten

  • 750 g runderborstlap
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 15 g roomboter
  • 1 rode ui, grof gesneden
  • 1 witte ui, grof gesneden
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 150 ml water
  • 250 ml runderbouillon
  • 100 ml rodewijnazijn
  • 2 el balsamicoazijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Stooftijd: 3,5 uur

  1. Snijd de runderborstlap in reepjes van 5 centimeter lang en 1 centimeter dik en meng dit met paprika-poeder, cayennepeper, gemalen komijn, peper en zout.
  2. Verhit boter in een braadpan. Fruit ui, paprika en knoflook, voeg de vleesreepjes toe en bak ze rondom bruin.
  3. Blus af met water, bouillon, rodewijnazijn en balsamicoazijn tot het vlees volledig ondergedompeld is. Laat het geheel aan de kook komen.
  4. Stoof het vlees op middelmatig vuur 3 tot 3½ uur. Het is klaar als het vlees zacht is en er een dikke jus ontstaat.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 350 KCAL (1470 KJ). EIWIT: 43 G. VET: 17 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 6 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!