Bospaddenstoelensoep met gerookte kip
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Nederlands

Ingrediënten

  • 250 g spekreepjes
  • 150 g gerookte kip
  • 150 g oesterzwammen
  • 150 g beukenzwammen
  • 150 g Portobello
  • 150 g kastanjechampignons
  • 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 bosje bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 liter wildfond
  • 150 ml slagroom
  • 3 takjes tijm
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Veeg de paddenstoelen schoon. Snijd hiervan 300 gram in stukken. Fruit de ui, de helft van het spek, tijm en de gesneden paddenstoelen 3 minuten in 20 gram boter. Voeg de wildfond toe en laat dit 15 minuten zachtjes koken.
  2. Pureer de soep met een staafmixer en wrijf dit door een zeef. Zet de soep terug op het vuur en voeg de room toe. Breng het geheel net aan de kook en voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Bak zonder boter de rest van het spek, de paddenstoelen en de gerookte kip ongeveer 5 minuten tot de spek krokant is.
  4. Schenk de soep in voorverwarmde borden of kommen en leg de gebakken spek, gerookte kip, paddenstoelen en de bosui erop.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 512 KCAL
(2.151 KJ). EIWIT: 27 G. VET: 41 G (WAARVAN
18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 7 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!