Brabants stamppotje van andijvie en balkenbrijkaantjes
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Onbekend

Ingrediënten

  • 300 gram balkenbrij (in blokjes gesneden)
  • 750 gram eigenheimers (geschild en in gelijke stukken gesneden)
  • 400 gram gesneden andijvie
  • 50 gram roomboter
  • 1 dl kokende melk
  • 1 mespuntje gemalen nootmuskaat
  • 3 eetlepels olie

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels goed gaar met wat zout. Giet ze af en kook ze droog op laag vuur. Schud ze hierbij om.
  2. Voeg de kokende melk en de roomboter toe en maak er een smeuïge puree van met een stamper. Nu doen we er de gesneden andijvie bij. Deze spatelen we erdoorheen.
  3. Op smaak brengen met zout, peper en het mespuntje nootmuskaat.
  4. Als laatste bakken we de balkenbrijblokjes krokant in olie. Deze leggen we bovenop de stamppot.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!