Braziliaanse picanha-spies met geglaceerde wortels
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 1,5 kg picanha
  • peper en zout

Geglaceerde wortels

  • 2 el boter
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 500 g worteltjes
  • 2 el honing
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 el fijngehakte verse peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de BBQ tot circa 200˚ C.
  2. Wrijf zout over de vetlaag.
  3. Snijd de picanha in plakken van circa 3 cm. Vouw elke reep in een C -vorm en schuif 2 of 3 repen op 1 metalen spies.
  4. Gril de picanha 15 tot 20 minuten (directe garing). Draai de spiezen om de 5 minuten om, tot de gewenste gaarheid. De picanha is klaar bij een kerntemperatuur van 48˚ tot 55˚C (afhankelijk van hoe rood je de picanha wilt hebben). Laat het vlees even rusten en breng het eventueel nog op smaak met peper en zout.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 725 KCAL (3045 KJ). EIWIT: 73 G. VET: 48 G (WAARVAN 26 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 0 G.

Geglaceerde wortels

  1. Smelt boter op middelhoog vuur in een grote koekenpan en bak de ui tot deze zacht begint te worden.
  2. Voeg knoflook en wortels toe en bak het geheel 8 minuten (tot de wortels bijna gaar zijn).
  3. Roer de honing en appelciderazijn erdoorheen en verwarm de wortels totdat ze mooi glanzen.
  4. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi de wortels met peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 135 KCAL (565 KJ). EIWIT: 1 G. VET: 6 G (WAARVAN 2 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 17 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!