Brioche sandwich halfom met gekaramelliseerde ui en appelcrème
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Varken
Nederlands
Onbekend

Ingrediënten

  • 200 g runderlever
  • 200 g pekelvlees
  • 8 sneetjes briochebrood (320 g)
  • 1 el olijfolie
  • 30 g roomboter
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 el balsamicoazijn

Appelcrème

  • 2 Granny Smith appels, geschild en in 8 parten
  • 40 g suiker
  • 20 g roomboter
  • 1 vanillestokje (zaadjes)

Bereidingswijze

  1. Snijd mooie plakken van het briochebrood. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de sneden brood aan twee kanten goudbruin.
  2. Smelt 30 g roomboter in een koekenpan en laat hierin de uien op laag vuur karamelliseren in ongeveer 20 minuten. Blus het geheel af met de balsamicoazijn.
  3. Leg de partjes appel in een diep bord met de suiker, 20 g roomboter en het zaad uit een vanillestokje. Dek het af met huishoudfolie en plaats dit 5 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
  4. Pureer het geheel met de staafmixer en laat het afkoelen in de koelkast.
  5. Besmeer een snee briochebrood met de appelcrème. Beleg royaal met runderlever, daarop het pekelvlees en garneer het met de gekaramelliseerde uien. Dek af met nog een snee briochebrood en serveer het.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 526 KCAL (2200 KJ). VET: 26 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD). EIWIT: 27 G. KOOLHYDRATEN: 45 G.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON APPELCRÈME: 113 KCAL (477 KJ). VET: 4 G (WAARVAN 0 G ONVERZADIGD). EIWIT: 0 G. KOOLHYDRATEN: 18 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!