Brioche toast ‘Cannibale’ met tuinkers
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hapjes/Amuse
Rund
Nederlands
Kerst
Ingrediënten
- 120 g runderbiefstuk
- 2 plakken briochebrood
- 1 el roomboter
- 1 eierdooier
- 1 tl mosterd
- 50 ml olijfolie
- 1 augurk, fijngesneden
- 15 kappertjes, fijngesneden
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- Zeezout
- Peper
- Tabasco
- 20 g tuinkers
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Steek de plakken briochebrood uit met een steker van circa 5 cm doorsnede.
- Smeer de roomboter op de uitgestoken rondjes en bak ze in de oven af tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Snijd de runderbiefstuk heel fijn en zet dit afgedekt in de koelkast.
- Neem een rvs kom en meng de eierdooier met de mosterd. Voeg al roerend olijfolie toe zodat het langzaam wordt opgenomen. Meng vervolgens de augurk, kappertjes en sjalot erdoorheen.
- Voeg het fijngesneden vlees toe en meng het goed door. Breng het op smaak met zeezout, peper en enkele druppels tabasco.
- Neem een lepel en verdeel de tartaar over de plakken brioche. Garneer het met tuinkers.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 295 KCAL (1223 KJ). VET: 24,4 G (WAARVAN 16,8 G ONVERZADIGD). EIWIT: 8,1 G. KOOLHYDRATEN: 10,2 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!