Brochette met kalfsvlees en gamba’s
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Overig
Onbekend

Ingrediënten

300 g kalfsvlees, in blokjes
12 gamba’s, schoongemaakt
12 kerstomaatjes
4 spiesen

– marinade
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes geperste knoflook
1 citroen, uitgeperst
1 eetlepel honing

– Yoghurt-kruidendip
3 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
Sap van een halve limoen
Halve eetlepel gehakte dille
Halve eetlepel gehakte bieslook

Bereidingswijze

1. Marineer de stukjes kalfsvlees en de gamba’s en laat deze 2 uur intrekken.

2. Rijg de stukjes vlees, de gamba’s en de kerstomaatjes om en om aan de spies.

3. Rooster de spies op de barbecue of in de grillpan drie minuten aan beide kanten en serveer met de yoghurt-kruidendip.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!