Ingrediënten
200 g roompaté (twee plakken van 100 gram) in 4 uitgestoken rondjes
4 sneden briochebrood, gehalveerd
1 Granny Smith appel, geschild en in 4 parten
1 eetlepel suiker
20 g boter
4 druppels vanille-essence
1 plak ontbijtkoek
2 eetlepels balsamicosiroop
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 100 graden. Leg de appelparten met de suiker, boter en vanille-essence in een diep bord. Dek het geheel af met magnetronfolie en plaats dit 5 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Pureer vervolgens het appelmengsel met de staafmixer en bewaar dit in de koelkast.
Stap 2.
Droog de ontbijtkoek 2-3 uur in de oven. Laat het afkoelen en maal het daarna fijn met een staafmixer.
Stap 3.
Leg per persoon een plakje briochebrood en een plakje paté op een bord. Schep er wat van de appelcrème bij en garneer met de balsamicosiroop en peperkoek-crumble.