Broodje bal
0-20 minuten
Braden
2 personen
Lunch
Gehakt
Nederlands

Ingrediënten

  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 2 beschuiten
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 75 g boter
  • 4 witte bolletjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Klop het ei los met de melk. Verkruimel de beschuiten boven het eimengsel. Roer er de
    nootmuskaat, peper en zout naar smaak doorheen.
  2. Kneed het eimengsel door het gehakt en vorm er met natte handen 4 even grote ballen van.
  3. Verhit de boter in een braadpan. Als het schuim begint weg te trekken, leg dan de gehaktballen in de pan en braad ze op hoog vuur aan. Keer de ballen regelmatig, zodat ze mooi egaal bruin worden.
  4. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat de gehaktballen ca. 20 minuten zachtjes bakken. Keer ze af en toe om. Neem de gehaktballen uit de pan en laat ze afkoelen.
  5. Snijd de ballen in plakjes en beleg de bolletjes ermee.

VOEDINGSWAARDE PER STUK: 550 KCAL (2310 KJ). EIWIT: 27 G. VET: 36 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 28 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!