Broodje met shoarma van het lam
20-40 minuten
Bakken
Lunch
Lam
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 400 g lamsvlees (van de bout)
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 100 g ijsbergsla, in dunne repen
  • ½ komkommer, in dunne plakjes
  • 100 g cherrytomaatjes, in vieren
  • ½ gele paprika, in dunne repen
  • ½ rode paprika, in dunne repen
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 100 g maïskorrels, uitgelekt
  • 4 pitabroodjes
  • 8 el magere yoghurt
  • 4 el halvanaise
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd het lamsvlees in reepjes. Meng de kardemom, kaneel en nootmuskaat en wrijf hiermee het vlees in. Breng het op smaak met peper en zout.
  2. Verhit in een pan de olijfolie en bak de shoarma in circa 8 minuten gaar.
  3. Bereid de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd ze open en vul ze met ijsbergsla, komkommer, cherrytomaatjes, beide paprika’s, ui en mais en de gebakken shoarma. Meng ondertussen de yoghurt met de halvanaise en de knoflook en serveer de saus erbij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 580 KCAL (2435 KJ). EIWIT: 26 G. VET: 35 G (WAARVAN 26 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 38 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!