Broodje pittig varkensgehakt
20-40 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Gehakt
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 500 g varkensgehakt
  • 1 komkommer, gewassen
  • 1 rode ui
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels (poeder) suiker
  • olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 theelepel piment
  • 5 cm gember, geraspt
  • 1 eetlepel masala kerrie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels ananassap
  • 250 g (verse) ananas, in stukjes
  • 1 eetlepel madame jeanette piccalilly (potje) of meer naar smaak (let op: pittig)
  • 4 witte pistoletjes
  • half bosje selderij, fijngesneden
  • halve krop ijsbergsla, in repen gesneden
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes en snijd de rode ui in dunne halve maantjes.
  3. Meng het limoensap met de poedersuiker en breng het op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Schep de komkommer en de rode ui goed om met het limoenmengsel en zet het geheel koud weg.
  5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak het gehakt rul met de knoflook en sjalotten.
  6. Voeg dan piment, gember, massala kerrie, laurier, ketjap, een scheut azijn en wat ananassap toe.
  7. Zet de pan met het deksel erop in de oven en laat het geheel een half uurtje stoven.
  8. Haal de pan uit de oven en zet deze op hoog vuur tot het vocht weg is. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de piccalilly en ananasstukjes toe.
  9. Beleg de broodjes met wat ijsbergsla, schep het gehaktmengsel erop en garneer met de selderij. Serveer het zoetzuur van de komkommer en de rode ui er apart bij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 530 KCAL (2225 KJ). EIWIT: 31 G. VET: 22 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 50 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!