Broodje pulled chicken met atjar van rode kool, radijs, ui en bieslook
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Lunch
Kip
Nederlands
Onbekend

Ingrediënten

  • 400 g kippendij
  • 5 el zonnebloemolie
  • ¼ rode peper
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el kerriepoeder
  • 250 ml kokosmelk
  • ¼ rode kool, fijngesneden
  • 50 g suiker
  • 50 ml natuurazijn
  • 6 radijsjes, in plakjes
  • ¼ bosui, fijn gesneden
  • 50 g gebakken uitjes
  • 8 stengeltjes bieslook, in ringetjes
  • 4 kaiserbroodjes

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 el zonnebloemolie in een braadpan en bak de kippendijen totdat ze goudbruin zijn.
  2. Haal de kippendijen uit de pan, voeg 3 el zonnebloemolie toe aan het braadvocht en stoof hierin de uien met de rode peper en de knoflook tot ze glazig worden.
  3. Voeg de kerriepoeder toe en bak het even mee. Blus het geheel af met kokosmelk en leg de kippendijen weer terug in de pan. Stoof de kip op laag vuur, of in een oven van 120 graden, in ongeveer 1,5 uur gaar.
  4. Trek de gare kip uit elkaar en meng het met de ingekookte saus.
  5. Voeg de suiker samen met de azijn in een steelpannetje, kook dit en giet het over de rode kool.
  6. Snijd de broodjes open, verdeel hierover de pulled chicken met de atjar van rode kool, radijs, bosui en bieslook. Garneer het tot slot met de gebakken uitjes.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 1075 KCAL (4483 KJ). VET: 63,7 G (WAARVAN 38,1 G ONVERZADIGD). EIWIT: 32,7 G. KOOLHYDRATEN: 86,3 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!