Broodje worst
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 verse worstjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 flesje bier (Kriek of ander zoet bier)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 2 takjes tijm
  • 4 afbakciabattabroodjes
  • Bakboter

Bereidingswijze

  1. Bak de ciabattabroodjes af volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Verhit vier eetlepels bakboter in een pan en bak de worst aan op een niet te hoog vuur. Voeg de ui, tijm en knoflook toe en bak dit even mee.
  3. Bestrooi de worsten met de bloem en bak dit nog een minuut mee. Blus het geheel af met het bier.
  4. Voeg de suiker en worcestersaus toe en laat het geheel nog 15 minuten stoven totdat de worsten gaar zijn.
  5. Snijd de broodjes open, leg er een worst in en schep er royaal ui en jus bij.

VOEDINGSWAARDE PER STUK: 152 KCAL (640 KJ). EIWIT: 8 G.
VET: 8 G (WAARVAN 3 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 13 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!