Ingrediënten
50 g pancetta
100 g ricotta
1 teentje knoflook, geperst
2 takjes oregano, de blaadjes
Halve rode, gele en groene paprika, in reepjes
Halve theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel venkelzaad
4 sneetjes ciabatta
Olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Besmeer de sneetjes ciabatta met olijfolie en bak ze 10-15 minuten in de oven.
Stap 2.
Gril de pancetta in 3 minuten aan beide kanten in een grillpan.
Stap 3.
Verdeel de paprikareepjes over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met het venkelzaad en het paprikapoeder en breng ze op smaak met zout en peper. Besprenkel het geheel met olijfolie en bak dit 10 minuten in de oven.
Stap 4.
Meng de ricotta met de knoflook en oregano en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Stap 5.
Besmeer de bruschetta met het ricottamengsel, verdeel er de geroosterde paprika over en verkruimel hier tot slot de pancetta overheen.