Bruschetta met parmaham en ricotta
20-40 minuten
Grill/Barbecue
8 personen
Hapjes/Amuse
Vleeswaren
Overig
Kerst

Ingrediënten

12 plakjes parmaham
6 sneetjes stokbrood van 1 cm dik
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
250 g ricotta
1 eetlepel bieslook, fijngesneden
1 eetlepel basilicum, fijngesneden

Bereidingswijze

1. Smeer de sneetjes stokbrood in met 1 eet lepel
olijfolie en bak ze krokant in een grillpan.

2. Wrijf het brood daarna licht in met een halve
teen knoflook.

3. Snijd de andere helft van de knoflookteen fijn
en meng die met de ricotta, bieslook, basilicum en
1 eetlepel olijfolie. Besmeer het stokbrood royaal
met de ricotta en beleg elk sneetje vervolgens
met twee plakjes ham. Maal er wat zwarte peper
overheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!