Ingrediënten
500 g gegaard buikspek aan een stuk
3 eetlepels oestersaus
3 eetlepels bruine suiker
2 stengels bleekselderij
1 Granny Smith, in flinterdunne plakken
8 gele kerstomaatjes, ontveld en gehalveerd
8 jonge olijven, in plakjes
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Besmeer het buikspek met een mengsel van de oestersaus en bruine suiker en zet het een half uur in de oven. Besmeer na 15 minuten nog een keer.
Stap 2.
Haal het spek uit de oven en snijd er blokjes van 5 x 5 cm van. Bestrijk de blokjes rondom met de oestersaus met bruine suiker en gril ze kort krokant in de oven.
Stap 3.
Schaaf met een dunschiller dunne slierten van de bleekselderij en blancheer eventueel kort.
Stap 4.
Leg op elk bord twee plakjes appel, daarop een blokje spek en garneer met de bleekselderijslierten, olijvenplakjes en kerstomaatjes. Druppel er wat van de gezoete oestersaus omheen.